Verwarming/cv-ketels

Op het gebied van verwarmingen zijn wij bij AA Loodgieter van alle markten thuis.

Behaaglijk wonen

Verwarmen

Echt thuiskomen is het pas in een woning die warm en comfortabel is. Met warmteoplossingen die perfect aansluiten bij jouw situatie, Bij AA Loodgieters krijg je dat fijne thuisgevoel het hele jaar door. Verwarmen is niet nieuw, de manier waarop we verwarmen wel! Je woning verwarmen zonder aardgas bijvoorbeeld.

Direct offerte aanvragen

Vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan. Gebruik hiervoor het formulier. Heb je vragen of wil je graag telefonisch contact, neem dan gerust contact met ons op.


Waarom AA Loodgieters?

Warmteoplossingen op maat

Perfecte montage en afwerking

Goede kwaliteit-prijsverhouding

Warmwatercomfort

CV-ketel

Een nieuwe cv-ketel is een grote investering. Een juiste keuze is daarom belangrijk. Je beslist namelijk voor de komende 15 jaar over het warmte- en warmwatercomfort in jouw huis. De meeste mensen denken pas na over hun cv-ketel wanneer hij het niet meer doet. En dat is logisch. Een cv-ketel is een typisch apparaat waarvan men niet echt door heeft dat hij in huis hangt. Behalve dus wanneer er koud water uit de douche komt of wanneer de verwarming er ineens mee stopt.

Levensduur van een cv-ketel

Veel mensen vragen zich af hoelang een cv-ketel gemiddeld genomen mee gaat. Dit is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste bevordert het jaarlijks onderhouden van de cv-ketel ook de levensduur van het apparaat. Daarnaast is het merk cv-ketel ook van belang. Een B-merk cv-ketel gaat vaak minder lang mee dan een gerenommeerd A-merk. En als derde punt is het ook afhankelijk van hoe vaak de ketel gebruikt wordt. Wilt u de levensduur van uw cv-ketel verlengen houdt dan rekening met de volgende zaken:

Welke cv-ketel is geschikt voor mijn woning?

Welke centraal verwarmingssysteem geschikt is voor jouw woning hangt af van je woning en je wensen. AA Loodgieters komt graag ter plaatse bekijken welke cv-ketel geschikt is voor jouw woning en aan welke eisen deze moet voldoen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies
Duurzaam verwarmen

Warmtepomp

Heb je wellicht interesse in een duurzame oplossing om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen? Er zal tal van mogelijkheden, wij van AA Loodgieters vertellen je hier graag meer over.

Nederland moet energieneutraal worden. De regering heeft voor ogen om vanaf 2050 energieneutraal te zijn. Dat houdt in dat er gebruik moet worden gemaakt van een andere verwarmingsvorm dan een cv-ketel die werkt op gas. Een warmtepomp kan daarvoor een goede oplossing zijn. Een warmtepomp maakt namelijk gebruik van elektra en werkt niet op gas. Wanneer je een warmtepomp combineert met zonnepanelen bespaart je ook nog eens op de elektrakosten. De elektra wordt immers opgewekt door de zon. Zo gaan we langzaamaan toe naar een energie neutrale woning.

U kunt bij AA Loodgieters terecht voor de volgende warmtepomp systemen.

Water/water warmtepomp

Bij een water/water warmtepomp gaat er een buis diep de grond in die het water opwarmt. De warmtepomp zet de warmte uit het grondwater om naar warmte voor het huis.

Hybride warmtepomp

Bij een hybride warmtepomp hangt er een cv-ketel naast de warmtepomp. De cv-ketel zorgt voor het warme tapwater en springt bij wanneer de warmtepomp de warmtevraag niet aankan.

Lucht/water warmtepomp

Bij een lucht/water warmtepomp zet de warmtepomp de koude lucht om in warme lucht.

Geen of weinig gaskosten

Bij de overstap naar een (hybride) warmtepomp is één van de voordelen dat er geen of nauwelijks meer gas gebruikt hoeft te worden. Alleen bij een hybride warmtepomp moet er af en toe gas gebruikt worden. De andere warmtepompen werken volledig op elektra.

Koelen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kunt je de woning in de zomer ook koelen. In plaats van warm water, stroomt er dan koud water door het laagtemperatuur afgiftesysteem. Dat systeem kan vloerverwarming zijn, maar tegenwoordig bestaat er ook muurverwarming of zelfs plafondverwarming. Ook kan men kiezen voor radiatoren die werken op een laagtemperatuur afgiftesysteem.

Kosten besparen

Subsidieregeling vanuit de overheid

Het aanschaffen van een warmtepomp is een serieuze investering. Gelukkig is er vanuit de overheid subsidie beschikbaar die aangevraagd kan worden nadat de warmtepomp is aangeschaft. Deze subsidie kan momenteel oplopen tot wel €2.700,-. Het uiteindelijk bedrag is afhankelijk van de energieprestatie van de installatie en het soort warmtepomp waarvoor gekozen is.

Lage
onderhoudskosten

Bij een warmtepomp hoeft er lang niet zoveel onderhoud gepleegd te worden als bij een cv-ketel. De compressor is het belangrijkste onderdeel van de warmtepomp en heeft vrijwel geen onderhoud nodig. De meeste warmtepompen kunnen tegenwoordig ook van een afstand gemonitord worden. Hierdoor worden storingen al vroegtijdig door de installateur geconstateerd.

Een warmtepomp blijft natuurlijk wel een complexe installatie die wel af en toe nagekeken moet worden. Zo houden we alles optimaal werkend en veilig!

Een warmtepomp met vloerverwarming

Zoals eerder al geschreven werkt een warmtepomp het beste op een laagtemperatuur afgiftesysteem. Vloerverwarming is daarom vaak perfect te combineren met een warmtepomp. Dankzij de vloerverwarming weet je zeker dat de warmte gelijkmatig over de ruimte verdeeld wordt.

Daarnaast is het huis de hele dag en nacht dezelfde -constante- temperatuur waardoor er een prettig binnenklimaat gecreëerd wordt.

Verwarmen met zonne-energie

Zonneboilers

Warmwatervoorziening met behulp van zonne-energie? Dat kan met een zonneboiler, de warmte van de zon wordt hierbij gebruikt om het water te verwarmen.

Wat u situatie ook is, of u nu met z’n vijven een eengezinswoning met douche bewoont of met z’n drieën een villa met meerdere luxe badkamers, bij AA Loodgieters vindt u altijd een oplossing voor warmte die precies aan uw wensen voldoet.

U kunt bij ons terecht voor alle soorten verwarmingssystemen, zoals:

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?